Ga naar de inhoud
Politie weigert

Taghi krijgt naam niet van arts die meevloog na uitlevering Dubai

Deze foto van Ridouan Taghi werd op 19 december gemaakt na aankomst in de EBI in Vught. Beeld © EenVandaag

De rechter heeft beslist dat Ridouan Taghi de naam van de arts niet krijgt die meevloog naar Nederland na Taghis arrestatie in Dubai.

De vermeende topcrimineel wil die naam krijgen omdat hij een klacht zou willen indienen tegen de arts bij het regionaal tuchtcollege. De arts had volgens Taghi te weinig oog voor zijn verwondingen. Een klacht kan enkel worden ingediend als hij over de naam beschikt, maar de politie weigert de naam te verstrekken.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe foto's opgedoken van Ridouan Taghi: 'Ik ben dagenlang zwaar mishandeld'

Taghi spande daarop een kort geding aan. Dit werd vorige week in verband met privacy achter gesloten deuren behandeld. De rechtbank laat vanochtend weten dat de vordering is afgewezen.

Taghi
Lees ook:
Taghi brengt brieven aan Mohammed B. naar buiten

Taghi werd eind 2019 opgepakt in Dubai, nadat hij jarenlang uit handen van de politie had weten te blijven. Daags na zijn arrestatie werd hij naar Nederland overgebracht. Tijdens zijn detentie in Dubai is hij mishandeld. Het Openbaar Ministerie erkende dat onlangs ook.

Taghi is tijdens zijn detentie in Dubai onder meer getaserd op zijn rug, zijn enkels werden vastgebonden met tiewraps en hij liep een blauw oog op.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Bron: RTL Nieuws / ANP