Ga naar de inhoud
Over het hoofd gezien

Politie zocht dag eerder al op vindplaats Hebe en Sanne

Beeld © ANP / ROB ENGELAAR

Eén dag voordat de toen nog vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) daar werden gevonden, heeft de politie al gezocht bij knooppunt Empel. Op dat moment werd hun auto niet gevonden. De politie bevestigt berichtgeving van Omroep Brabant daarover.

Gevonden
Update:
Gevonden lichamen zijn van Hebe en Sanne: 'Verschrikkelijke afloop van groot drama'

'Relatief ver weg' van de eerste zoeklocatie zag een politiehelikopter gisteravond de zwarte Kia Picanto waarin de twee zaten.

De politie heeft de afgelopen dagen honderden meldingen en tips binnengekregen. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd is nog volop gaande. Verslaggeefster Robin van Hijfte over de zaak:

Kia met lichamen gevonden, vrijwel zeker van vermiste Hebe en Sanne

01:12
De zoektocht naar de vermiste Sanne en Hebe lijkt tot een einde gekomen.

Het autowrak werd gevonden bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch. Gisteravond meldde de politie al dat de slachtoffers in de auto vermoedelijk Hebe en Sanne waren.

Tragisch
Lees ook:
Tragisch eind aan zoektocht Sanne en Hebe: hier werden ze gevonden

Burgemeester Marian Witte van Geertruidenberg (waar Raamsdonksveer onder valt) zegt dat het nieuws haar niet alleen als burgemeester, maar 'ook als mens en moeder' diep heeft geraakt. "Een verschrikkelijk drama voor alle betrokkenen", aldus Witte.

"Mijn gedachten gaan uit naar de familie en naasten van Hebe en Sanne. Ook leef ik mee met de kinderen uit de groep van Hebe en de medewerkers van dagbesteding ‘t Overstapje in Raamsdonksveer. Ik wens iedereen alle kracht en steun toe bij het verwerken van dit immens grote verlies", schrijft de burgemeester. Ze spreekt ook haar bewondering uit voor onder meer de hulpdiensten en de vrijwilligers.

Sterkte en kracht

Ook burgemeester Roderick van de Mortel van Vught richt zich tot de nabestaanden, families en vrienden van Hebe en Sanne. "Ik wens hen sterkte en kracht toe", laat hij weten. 

Van de Mortel is 'geraakt door de betrokkenheid van onze inwoners. Uw medeleven is hartverwarmend', staat in een verklaring. "Onze gedachten gaan nu uit naar de families van Hebe en Sanne. Ik wens hen in de moeilijke tijd die voor hen ligt, heel veel sterkte, steun en troost bij elkaar."

Maandag vertrok Sanne samen met het gehandicapte meisje in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. Ze had Hebe opgehaald bij een dagcentrum in Raamsdonksveer en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij nooit aan. De politie zette grote zoektochten op, gesteund door vrijwilligersgroepen. Voor het meisje werd ook een amber alert uitgegeven.