Ga naar de inhoud
Van de weg geraakt

Tragisch eind aan zoektocht Sanne en Hebe: hier werden ze gevonden

Beeld © Bart Meesters

De politie heeft het onderzoek bij knooppunt Empel (A59/A2), waar de Kia Picanto is gevonden met de lichamen van vermoedelijk de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26), nagenoeg afgerond. 

Politie
Update:
Politie zocht dag eerder al op vindplaats Hebe en Sanne

De lichamen zijn geborgen, maar de identiteit van de slachtoffers moet nog formeel worden vastgesteld. Maar een politiewoordvoerder bevestigde aan RTL Nieuws dat het zeer waarschijnlijk om Hebe en Sanne gaat.

In de loop van de nacht is de auto weggesleept om elders te worden onderzocht, twittert de politie. Tot die tijd was de A59 vanuit Waalwijk richting Den Bosch bij het knooppunt afgesloten.

Dit is de plek waar de auto met de lichamen werd gevonden:

In beeld: vindplaats auto in zoektocht naar vermiste Hebe

00:42

'Alle scenario's mogelijk'

"Zoals we nu kunnen zien aan de bandensporen is de auto van de weg geraakt en naar beneden van het talud afgereden", zegt de politiewoordvoerder. "De auto kwam in het water terecht, dus de kans is groot dat voorbijgangers die niet hebben kunnen zien."

Het onderzoek richt zich nu op hoe de auto van de weg is geraakt. Daarbij wordt gekeken naar de schade aan het voertuig en worden eventuele sporen onderzocht. De politie zegt dat alle scenario's mogelijk zijn.

Verslaggever Eelco Hiltermann sprak met de politiewoordvoerder:

'Afwijkend bandenspoor leidde naar auto vermiste Hebe en Sanne'

02:04

Opvallende bandensporen

De plek ligt op een mogelijke route van Raamsdonksveer naar Vught, de woonplaats van het 10-jarige meisje. Een agent had opvallende bandensporen gezien, waarna er een helikopter de lucht in werd gestuurd en ze zijn gaan zoeken. Al vrij snel werd de zwarte Kia Picanto, waar al dagen naar gezocht werd, gevonden in het water langs de weg. Daarin werden de twee lichamen gevonden.  

Hoe de auto van de weg is geraakt zonder dat iemand er iets van gezien heeft, is voor de politie ook een raadsel. Mogelijk gebeurde dat namelijk in de drukte van de avondspits.

Eerder bij Empel gezocht

Wat opmerkelijk is: de politie zocht dinsdagavond ook al bij knooppunt Empel naar de toen nog vermiste Hebe en Sanne. Dat bevestigt een politiewoordvoerder na berichtgeving van Omroep Brabant. Toen werd hun auto dus niet gevonden.

'Relatief ver weg' van deze plek werd gisteren opnieuw gezocht en zag uiteindelijk een politiehelikopter de zwarte Kia Picanto waarin de twee zaten.

Bekijk ook - Onderzoek naar vermissing: welke scenario's gaat de politie dan na?

02:06
Voormalig chef recherche Sander Schaepman vertelt hoe de politie - in algemene zin - in vermissingszaken te werk gaat. "We leven in een samenleving waarin we ongelooflijk veel sporen achterlaten."

Sinds maandag vermist

Hebe en Sanne waren sinds maandagavond vermist. Hebe was aan het eind van de middag in Raamsdonksveer opgehaald door Sanne om naar Vught terug te gaan. Daar kwamen ze echter nooit aan. Ze waren voor het laatst gezien op de A59 ter hoogte van Waspik.

De zoektocht concentreerde zich vooral op die plaats en ook ten noorden ervan. In groepjes werd gezocht naar 'onregelmatigheden' zoals bandensporen in de berm. Later sloot ook een groep vrijwilligers aan bij de zoektocht, die bij Drunen en in de Loonse en Drunense duinen zocht.

Toen Hebe maandagavond niet thuiskwam, werd er al snel groot alarm geslagen vanwege haar ernstige meervoudige beperkingen en grote zorgvraag.  Sindsdien werd door politie, vrijwilligers en vrienden op meerdere plaatsen in en rond Waspik naar het duo gezocht. Na een tip werd onder meer in een kanaal gezocht, maar ze werden niet gevonden.