Ga naar de inhoud
Amber Alert

Zoektocht naar Hebe (10) en begeleidster Sanne hervat

Leden van het Veteranen Search Team zoeken bij Waspik. Beeld © ANP

Politieagenten en deelnemers aan teams die op zoek zijn naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) zijn vanochtend eerst in overleg geweest. Daarna werd de zoektocht hervat.

Dat meldt een politiewoordvoerder. De politie laat weten dat tips 'zeer welkom blijven'. "Kijk goed naar ze uit en zie of hoor je iets, meld het bij ons."

Amber Alert

Vanaf maandagavond is er een grote zoekactie gaande naar de twee. Er werd een burgenetmelding gedaan, die niets opleverde. Gisterochtend werd een Amber Alert uitgevaardigd omdat er werd gevreesd voor het leven van het kind, dat een lichamelijke beperking heeft en 24 uur per dag hulp nodig heeft.

Hebe werd aan het eind van maandagmiddag opgehaald in Raamsdonksveer door haar begeleidster Sanne, die haar naar huis zou brengen. Sindsdien zijn ze vermist.

Familie:
Lees ook
Familie: 'We willen niets liever dan Hebe terug in onze armen'

Het tweetal zou voor het laatst gezien zijn op de A59 ter hoogte van Waspik. De politie zocht gisteren vanaf 14.30 uur samen met ongeveer 120 vrijwilligers van het Veteranen Search Team in Waspik.

Eerder op de dag deed de politie onderzoek naar een melding van een auto in het water bij de Hooiweg in Waspik, maar dat leverde geen voertuig op.

De burgemeester reageerde in een interview met RTL Nieuws op de vermissing:

Burgemeester Waalwijk over vermissing Hebe: 'Dit is verschrikkelijk'

00:57

De moeder van het meisje riep op Facebook op naar Hebe en Sanne te zoeken. "We zijn in shock", schreef ze onder meer: