Ga naar de inhoud
'Meest gehate vrouw van Nederland'

Glennis Grace over Jumbo-incident: 'Wel geduwd, niet gevochten'

Glennis Grace gisteravond aan tafel bij Jinek. Beeld © RTL

Gisteravond vertelde Glennis Grace aan tafel bij Jinek voor het eerst haar kant van het verhaal, nadat ze begin dit jaar in opspraak kwam vanwege een ruzie in een Jumbo-supermarkt in Amsterdam. 'Een nachtmerrie, als ik erop terugkijk.'

"Ik hoop dat we eruit komen met z'n allen en ik hoop dat het gewoon goedkomt uiteindelijk. Dat ik dit uiteindelijk achter me kan laten en verder kan met leven." Dat zei de 44-jarige Glenda Batta, zoals Glennis Grace eigenlijk heet, gisteravond bij Jinek over het incident.

Zoon bebloed thuis

Het gaat allemaal om een zaterdagavond in februari, toen Glennis verhaal ging halen bij de lokale Jumbo-supermarkt nadat haar zoon bebloed was thuisgekomen. Hij zou een elektrische sigaret gerookt hebben in de winkel, waarop hij de zaak werd uitgeduwd. Thony zou daarop met zijn gezicht tegen een rek gevallen zijn, vertelt Glennis.

Toen de zangeres naar de supermarkt ging om verhaal te halen, voelde zij zich niet serieus genomen en gaf daarop een personeelslid 'een duw in het gezicht'. Verder heeft Glennis niet gevochten, maar werd er veel 'rondgerend'. Dat duurde volgens haar ongeveer vier minuten. 

Bekijk Glennis' versie van de gebeurtenissen hier: 

Glennis Grace: 'Ik heb hem een duw in het gezicht gegeven'

02:37

Hoewel ze beweerde niet te hebben gevochten, zei de zangeres er wel rekening mee te houden dat zij en haar zoon schuldig worden bevonden.

Het Openbaar Ministerie (OM) liet eerder deze week weten dat Glennis ook wordt aangeklaagd vanwege bedreiging. Ze werd al verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade. Een rechter oordeelt volgende week over haar zaak. 

'Onwijs uit de hand gelopen'

Glennis heeft naar eigen zeggen niemand bedreigd. "Ik ben moeder, ik wil mijn kind niet zo zien. Het is onwijs uit de hand gelopen, wat absoluut niet de bedoeling was", vertelde ze.

Glennis zei dat ze graag contact zou hebben gehad met de personeelsleden van de supermarkt, maar die hadden daar geen behoefte aan. "Ik zit hier niet mezelf te verdedigen. Ik begrijp heel goed wat mensen gevoeld hebben, het is verschrikkelijk."

Glennis
Lees ook:
Glennis Grace schuift aan in Jinek om verhaal te doen

De zangeres legde ook uit waarom ze juist nu haar verhaal wil delen: "Ik zit hier in eerste instantie niet om zelf het slachtoffer te zijn. En ten tweede om nogmaals mijn spijt te betuigen aan alle slachtoffers."

'Niet de schoonheidsprijs'

Glennis vindt het confronterend dat het incident zoveel aandacht heeft gekregen. "Het is vanwege mijn naam een groot ding geworden. Ik verdien echt niet de schoonheidsprijs, maar het is zo groot geworden dat er elke dag op tv wel iets over mij werd verteld."

Ze voelde zich de meest gehate vrouw van Nederland: 

Glennis Grace: 'Ik voelde mij de meest gehate vrouw van Nederland'

00:45

De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen, onder wie twee minderjarige jongens te dagvaarden voor het geweld dat is gepleegd.

Naast de zangeres gaat het om haar ex-partner, haar zoon Thony, zijn vriend en nog drie mensen. Een van hen is de vader van de vriend van Thony, zei Grace bij Jinek. Die had zij echter naar eigen zeggen niet gevraagd om naar de winkel te komen.

Eerder al excuses

Glennis Grace heeft in april in een video op Instagram al excuses aangeboden voor het incident, waarvoor ze drie dagen heeft vastgezeten op het politiebureau. Veel opdrachtgevers van Grace, waaronder The Harbour Club en Beste Zangers Live, stopten de samenwerking na de gebeurtenis.

Glennis
Lees ook:
Glennis Grace woedend op Yvonne Coldeweijer na 'juice' over zoon