Ga naar de inhoud
Verklaring

Familie: 'We willen niets liever dan Hebe terug in onze armen'

Leden van het Veteranen Search Team zoeken naar sporen van Hebe en Sanne. Beeld © ANP

De familie van de 10-jarige Hebe uit Vught, sinds maandagavond vermist met haar 26-jarige begeleidster Sanne, bedankt iedereen voor de steunbetuigingen die ze hebben ontvangen. Dat laat de familie weten in een persverklaring.

Ook meldt de familie in de verklaring dat Hebe en haar begeleidster Sanne een 'bijzondere band' hebben. "De familie hoopt dat ze samen snel worden teruggevonden", staat in de verklaring. "Hebe is ernstig meervoudig beperkt en heeft elk moment van de dag zorg nodig. We willen niets liever dan haar terug in onze armen."

Zoeken
Lees ook:
Zoeken naar Hebe en Sanne gaat vanmorgen verder

Aan het eind van de middag werd Hebe maandag opgehaald in Raamsdonksveer door Sanne, die haar naar huis zou brengen. Ze vertrokken vanuit de Sint Theresiastraat in een zwarte Kia Picanto met het kenteken PR-425-K. Ze zouden voor het laatst gezien zijn op de A59 ter hoogte van Waspik.

Daar werd na een melding vanmiddag in een kanaal gezocht, maar niets gevonden. De burgemeester van Waalwijk, waar Waspik onder valt, zei in een interview dat de onzekerheid voor de familie 'verschrikkelijk' is:

Burgemeester Waalwijk over vermissing Hebe: 'Dit is verschrikkelijk'

00:57
Burgemeester Waalwijk over vermissing Hebe: 'Dit is verschrikkelijk'

"De politie is nog volop met de zoektocht bezig. We speculeren liever niet over wat er mogelijk is gebeurd tot we meer informatie hebben. De politie leidt het onderzoek en wij werken nauw met haar samen", schrijft de familie in de verklaring. Ook vraagt de familie de privacy te respecteren. 

Gisterochtend plaatste de moeder van Hebe dit bericht op Facebook: