Ga naar de inhoud
Alle scenario's open

Zoekactie Hebe en begeleidster gericht op Waspik: 'Aanwijzingen dat ze daar waren'

De politie is vanaf 14.30 uur gestart met een zoekactie ter hoogte van Waspik, samen met leden van het Veteran Search Team. Beeld © RTL Nieuws

De zoekactie naar Hebe en haar begeleidster Sanne heeft zich uitgebreid naar Waspik. Daar zijn vanaf 14.30 uur politie en vrijwilligers van het Veteran Search Team begonnen met zoeken. "We kunnen op allerlei manieren helpen", zegt vrijwilliger Inno Rutting. De politie heeft aanwijzingen dat het tweetal gistermiddag om 15.30 uur ter hoogte van Waspik zijn geweest. Ze houdt op dit moment rekening met alle scenario's.

Ook wordt in een straal van enkele kilometers rondom Waspik gezocht (kaartje: zie onder). De familie van Hebe heeft vanmorgen ook al in dit gebied gezocht. 

Amber Alert

Vanochtend gaf de politie een Amber Alert uit voor het 10-jarige meisje Hebe die voor het laatst is gezien in Raamsdonksveer. De politie deed een oproep aan iedereen om naar haar uit te kijken. Ze is mogelijk in levensgevaar. Hebe is meervoudig gehandicapt en heeft zorg nodig, meldt de politie. Ze werd samen met haar begeleidster voor het laatst gezien in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR425K ter hoogte van de Sint Theresiastraat in Raamsdonksveer. Daarna zijn ze in onbekende richting vertrokken. Het meisje draagt een paarse rugtas, felroze jas en zwarte rok.

Ook werd een burgernetactie gestart. 

Drones en quads

De politie is sinds vanmiddag een grote zoekactie gestart naar het tweetal in het gebied tussen Raamsdonksveer en Vught. Op verzoek van de familie werd ook het zoekteam Search and Rescue (SAR) Nederland ingezet. Zij zetten onder meer drones, quads, en grote terreinwagens in om de twee te vinden. Ook werd een politiehelikopter ingezet. 

Grote
Lees ook:
Grote zoekactie naar vermiste Hebe (10) en begeleidster: 'Elke minuut telt'

Ook wilden vrijwilligers meehelpen zoeken, zoals Jessica (30) en Marloes (33) uit Raamsdonksveer. Zij maken onderdeel uit van een groep van veertien vrijwilligers die zich om 16.00 uur verzamelden bij de Jumbo in de plaats. "Ik las het vanochtend op Facebook en het raakte me heel erg", zegt Jessica erover.

'Heel heftig'

"Het is heel heftig om te lezen dat een kind vermist is. Je hoort de laatste tijd veel negatieve dingen in het nieuws, zoals onlangs de vermissing van Gino. Dan vind ik het heel moeilijk om thuis te zitten en af te wachten. Daarom dacht ik: ik moet iets doen. Ik heb zelf ook twee kinderen. Als ik straks iets vind, is dat moeilijk, maar dan heb ik wel iets kunnen betekenen." 

Marloes denkt er precies zo over. "Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn voor die ouders. Ik wil daarom graag helpen. Ten eerste om aan de familie te laten zien dat we er voor ze zijn. En ten tweede om ook plekken uit te kunnen sluiten. Zo ben ik al met de auto de route van de A59 gaan rijden en in de bermen gaan kijken. Steeds bedacht ik: wat is logisch, waar zou je zijn als je van de weg zou zijn geraakt."

Vanaf 14.30 uur wordt vooral gezocht in het gebied ter hoogte van Waspik. Het is een gecombineerde zoekactie van de politie en leden van het Veteran Search Team. Vrijwilliger Inno Rutting zegt daarover: "We zijn met 120 vrijwilligers. We kunnen op allerlei manieren helpen, zoals lopen in linie door bossen en open terreinen. We kunnen dag en nacht door."