Ga naar de inhoud
'Let op sporen'

Grote zoekactie naar vermiste Hebe (10) en begeleidster: 'Elke minuut telt'

Voor Hebe werd vanochtend een Amber Alert afgegeven.

Er is een enorme zoekactie gaande naar de 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne (26). Op verzoek van de familie is ook het zoekteam Search and Rescue (SAR) Nederland ingezet. Zij zetten onder meer drones, quads, en grote terreinwagens in om de twee te vinden. "Elke minuut telt op dit moment."

Dat zegt Houwina Postma van SAR Nederland tegen RTL Nieuws. "Wij zoeken op dit moment tussen Raamsdonksveer en Vught en we nemen alle wegen mee die daar tussen liggen." Tot op heden is er alleen nog niets gevonden, ook geen aanwijzingen die leiden tot Hebe en Sanne. Rond 16.00 uur begint een nieuwe groep vrijwilligers met zoeken naar de twee. Zij verzamelen bij de Jumbo in Raamsdonksveer. 

Daarnaast verzamelen zo'n 120 vrijwilligers van het Veteranen Search Team op dit moment in Sprang-Capelle. De politie heeft hen gevraagd mee te helpen zoeken.

Inno Rutting van het Veteranen Search Team laat weten dat ze op allerlei manieren kunnen helpen, zoals het lopen in linie door bossen en open terreinen. "We kunnen dag en nacht door."

Telefoon

Vanochtend was er ook een zoektocht gaande langs de A59. "Dat komt omdat de telefoon van de begeleidster hier voor het laatst aanstraalde", zegt een woordvoerder van de familie. 

De politie maakt zich ook grote zorgen om Hebe, zo zie je onderstaande video:

Politie maakt zich grote zorgen om Hebe (10): 'Ze heeft zorg nodig'

01:15
''We houden met diverse scenario’s rekening.''

De politie gaf vanmorgen een Amber Alert uit voor het 10-jarige meisje Hebe. Ze is voor het laatst gezien in Raamsdonksveer, ze is mogelijk in levensgevaar. Het meisje is namelijk meervoudig gehandicapt en heeft zorg nodig, zo meldt de politie.

De 26-jarige Sanne uit Den Bosch haalde Hebe gisteren aan het eind van de middag op bij 't Overstapje, een orthopedisch dagcentrum in Raamsdonksveer. Ze zouden naar het huis van Hebe in Vught gaan in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR425K, maar kwamen daar nooit aan.

'Let op opvallende sporen'

"We houden, net als de politie, met elk scenario rekening. Maar voor nu roep ik iedereen op die buiten is om uit te kijken naar opvallende sporen", zegt Postma. "Denk aan gebroken takken op de snelweg. Het kan zo zijn dat de auto tussen twee bomen van de weg is gereden en dat je dat vanaf de snelweg niet kunt zien. Zo'n spoor is dan belangrijk."

"Let ook op remsporen bijvoorbeeld. En als je iets ziet, meldt dit dan bij de politie. Ga niet zelf in die sporen lopen, want elk detail kan belangrijk zijn bij deze zeer zorgwekkende vermissing."

Vanmiddag nog meer mensen

Een groep van SAR Nederland is al de hele ochtend bezig met de zoekactie, zij rijden vooral wegen af en lopen de route van Raamsdonksveer naar Vught met een aantal mensen af. "Vanmiddag sluit zich daar een nieuw team bij aan. En mocht dat nodig zijn, zijn er ook vanavond nieuwe mensen beschikbaar."

Ook vrienden en kennissen van de familie van Hebe zijn sinds gisteravond al bezig met een zoekactie. Zo hebben zij een WhatsAppgroep aangemaakt waarin mensen onder meer de routes delen waar ze al gezocht hebben. Er wordt in die groep met name gezocht op landweggetjes tussen Vught en dagbesteding 't Overstapje.

De politie kan niet zeggen op welke plekken gezocht wordt naar de twee. Ook kunnen ze tot dusver niet meer informatie geven over de vermissing.

Instagram
Lees ook:
Instagram stuurt Amber Alerts nu ook naar Nederlandse gebruikers