Ga naar de inhoud
Slecht zicht

Code geel vanwege dichte mist, maar prachtig zonnig weer daarna

Archieffoto Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

Mocht je vanochtend de weg op moeten: houd rekening met dichte mist. Het KNMI heeft voor bijna het hele land, op de Waddeneilanden na, code geel afgekondigd. 

Op meerdere plaatsen is het zicht minder dan 200 meter. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hierdoor hinder ondervinden, meldt het weerinstituut.

Vliegen vanaf Eindhoven Airport

De mist is in Noord-Brabant zo dicht dat het vliegverkeer op Eindhoven Airport verstoord is. De luchthaven zei eerder vanochtend dat er helemaal geen vliegverkeer mogelijk was, maar even voor 08.00 uur meldde Eindhoven Airport op Twitter dat vliegtuigen wel weer konden vertrekken. Door de mist was er nog te weinig zicht voor aankomend vliegverkeer.

De luchthaven vraagt reizigers om voor informatie over hun vlucht contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij of de website van de luchthaven te checken.

16-18 graden

De dichte mist lost aan het einde van de ochtend op. Maar dan wordt het ook meteen prachtig herfstweer met volop zonneschijn, meldt Buienradar. Bovendien blijft het droog. Met temperaturen van 16-18 graden is het zacht voor de tijd van het jaar.

Morgenochtend begint de dag in het binnenland opnieuw met mist. Maar als die is weggetrokken wordt het opnieuw een mooie, zonnige dag. Wel gaat de temperatuur iets omlaag, tot zo'n 15 graden gemiddeld.