Ga naar de inhoud
Veel overtredingen

Tien jaar cel geëist tegen man die Ilse en Esmée doodreed

De scooter na de aanrijding in Alblasserdam Beeld © ANP

Hij reed door rood en ook nog eens veel te hard. Tegen de 25-jarige man die op 6 mei in Alblasserdam twee meisjes op een scooter doodreed, is tien jaar cel en tien jaar rijontzegging. geëist.

Bestuurder Abdelghafour El B. reed volgens het Openbaar Ministerie met veel te hoge snelheid door een verkeerslicht dat al 174 seconden op rood stond. Op de kruising van de Edisonweg met het Molenpad schepte hij een scooter waarop de vriendinnen Ilse (18) en Esmée (19) om 01.26 uur na een filmavondje naar huis reden.

Ouders op vakantie

De twee tieners hadden 2,1 seconden groen licht en werden door de auto tientallen meters gelanceerd. Esmée overleed ter plekke, Ilse bezweek korte tijd later in het ziekenhuis. Hun ouders kregen het nieuws op vakantie in het buitenland te horen.

Inwoners
Lees ook:
Inwoners Alblasserdam herdenken slachtoffers schietpartij en scooterongeluk

De officier van justitie acht El B. schuldig aan doodslag, omdat hij met 81 tot 97 kilometer per uur drie keer harder reed dan de maximumsnelheid en een rood verkeerslicht negeerde. "Ook bij andere kruisingen op de weg heeft hij zo hard gereden en zijn auto gebruikt als wapen in het verkeer. Hij heeft de voorwaardelijke opzet gehad om Ilse en Esmée te doden", zei ze.