Ga naar de inhoud
Enorme ravage

Chauffeur van doormidden gereden bus kon net op tijd wegkomen

Trein ramt in Brabant bus doormidden en laat enorme ravage achter

00:46

De bus die vanochtend werd aangereden door een trein op een spoorwegovergang bij Bergen op Zoom kwam daar stil te staan door technische problemen. Dat heeft de 67-jarige buschauffeur tegen de politie gezegd. Hij heeft veel geluk gehad.

"De chauffeur heeft ter plaatse verklaard dat hij met groen licht van de verkeerslichten die bij de spoorwegovergang zijn, is opgereden, en dat de bus toen op de overgang stil viel. Toen kwamen de spoorbomen naar beneden en is hij uit de bus gesprongen", zegt een woordvoerder van de politie.

Chauffeur is verdachte

De politie heeft de chauffeur aangemerkt als verdachte, maar zegt de man pas te verhoren als de resultaten van het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding bekend zijn. Er moet sporenonderzoek ter plaatse worden gedaan en technisch onderzoek naar de bus. Een verkeersongevallenanalist, medewerkers van de Verkeerspolitie en de Landelijke Eenheid voeren het onderzoek uit.

De bus, waar op het moment van de aanrijding niemand meer in zat, werd doormidden gereden door een trein. De bus had geen dienst meer. De chauffeur was na een ochtenddienst met de bus onderweg naar de stalling, zei busvervoerder Connexxion eerder vandaag. Op de bus stond een logo van Connexxion, maar hij werd op het moment van de aanrijding gebruikt door een onderaannemer, BusiNext.

Dagen geen treinen

De omgeving van de Marconilaan, waar het ongeluk gebeurde, is afgezet voor verkeer. De ontstane ravage is volgens spoorbeheerder ProRail enorm. Door de aanrijding kunnen er tussen Bergen op Zoom en Roosendaal drie dagen lang geen treinen rijden. Wel rijden er stop- en snelbussen.

Zowel de chauffeur als de treinmachinist en de 85 inzittenden van de trein zijn door hulpdiensten onderzocht. Niemand raakte gewond, wel waren er twee reizigers met lichte hoofdpijnklachten, aldus de politie.

Bekijk de beelden hier:

Trein ramt in Brabant bus doormidden en laat enorme ravage achter

00:46