Ga naar de inhoud
Drie woonwagenkampen

Aanhoudingen bij grote actie politie en FIOD in drugsonderzoek Eindhoven

De politie rukte uit in Eindhoven. Beeld © ANP / Rob Engelaar

De politie, de FIOD en de Belastingdienst hebben vanochtend invallen gedaan op tientallen locaties, in verband met een groot drugsonderzoek. Er zijn meerdere mensen aangehouden. De grootste acties zijn in Eindhoven, waar er onder meer doorzoekingen zijn geweest op drie woonwagenkampen.

De huiszoekingen in Eindhoven zijn onder andere op de Heezerweg, Castiliëlaan en Breslaan, schrijft de politie op Twitter. Het gaat om 'een ontruiming en doorzoeking'. "Dit duurt nog de hele dag."

Hoeveel mensen er zijn aangehouden, kan een woordvoerder van de politie niet zeggen. Het woonwagenkamp op de Heezerweg wordt ontruimd. Mensen moeten het terrein en het bosgebied daaromheen verlaten vanwege een ordemaatregel van de rechter-commissaris, legt de woordvoerder uit. Het gebied is afgesloten vanwege het onderzoek.

De politie meldt dat er ruim duizend agenten, opsporingsambtenaren en specialisten van defensie aan de actie deelnemen. Het onderzoek gaat over de 'grootschalige productie van en handel in synthetische drugs en het witwassen van crimineel vermogen'.

Voor
Lees ook:
Voor 30 miljoen euro aan drugs tussen rundvlees