Ga naar de inhoud
Volgende maand uitspraak

Verdachten Mallorcazaak horen vandaag strafeis

Verdachten van de Mallorcazaak in de rechtbank in Lelystad. Beeld © ANP

De negen jonge verdachten uit Hilversum krijgen vandaag in de Mallorcazaak te horen vandaag wat voor straf het Openbaar Ministerie (OM) eist. Alle 19- en 20-jarige verdachten ontkennen iets met de dood van de 27-jarige Carlo Heuvelman te maken te hebben. Vandaag horen we hoe de officieren van justitie daarover denken.

Vandaag is de achtste zittingsdag van de Mallorcazaak. De negen jongeren die terechtstaan beweren de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman (27) niet te hebben gezien. Ze zeggen hem zelfs niet te kunnen herinneren. Het OM en de nabestaanden geloven dit niet.

Spreekrecht nabestaanden

"Vroeg of laat komt een mens in gewetensnood", zei de vader van Carlo Heuvelman vorige week. Tijdens zijn spreekrecht deed hij een dringend beroep op de verdachten én hun ouders om het zwijgen te doorbreken. "We willen antwoorden", zei Willem Heuvelman.

Ook de vriendin van Carlo nam het woord. "Ik zit vaak huilend bij zijn graf", zei zij vorige week:

'De liefde van mijn leven', vriendin doodgeschopte Carlo spreekt in Mallorcazaak

02:10
Vriendin Lisa zei dat Carlo 'de liefde van haar leven' was.

In de Mallorcazaak staan Sanil B. (20), Mees T. (19) en Hein B. (19) terecht voor doodslag. Van hen heeft Sanil B. het langst in voorarrest gezeten. Op zijn schoen is een DNA-spoor van Heuvelman gevonden.

T. zit sinds kort weer vast. Het drietal wordt daarnaast verdacht van een poging tot doodslag op een vriend van Heuvelman, in de buurt van café De Bierexpress waar Heuvelman het bewustzijn verloor.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte Mallorca-zaak aangehouden in onderzoek naar cybercrime

Aan het fatale uitgaansgeweld ging een vechtpartij bij café De Zaak aan dezelfde boulevard vooraf. Ook daar belandde een slachtoffer tegen de grond, waarna tegen hem aan zou zijn geschopt.

Het Openbaar Ministerie beschouwt dit als een poging tot doodslag of als een poging tot zware mishandeling en houdt daar zes verdachten voor verantwoordelijk.

Volgende maand uitspraak

De Mallorcazaak begon op dinsdag 4 oktober. In deze derde en laatste week houden de advocaten hun pleidooien. De rechtbank doet op vrijdag 18 november uitspraak.

Bekijk ook: dit zeiden de ouders van Carlo Heuvelman tegen verdachten

04:57
Elke dag nog missen zij hun geliefde Carlo. Ze willen maar één ding, antwoord op de vraag wat er precies is gebeurd vorig jaar zomer op Mallorca.