Ga naar de inhoud
Geen regenboogband

Kokcü weigert regenboogband, voorzitter Feyenoord spreekt over leerproces

Algemeen directeur Dennis te Kloese weet niet zeker of Feyenoord goed heeft gehandeld in de zaak rond het weigeren van de One Love-band door aanvoerder Orkun Kökcü. "Dat zal de toekomst uitwijzen. Wij zitten in een leerproces."

Volgens Te Kloese zal de rol van Kökcü als aanvoerder in dit voorval en in bredere maatschappelijke discussies de komende week nog worden besproken, zei de directeur bij ESPN.

'Moeilijke situatie binnen de club'

"Als club zullen we steeds bij die discussie zijn. Maar in ieder geval hebben we vandaag laten zien dat wij als club hier achter staan door Gernot Trauner de One Love-band te geven", zei Te Kloese. "Wij omarmen dit hele beleid en doen hier heel veel aan. Het is een moeilijke situatie voor iedereen binnen de club. Het maakt het heel moeilijk dat Kökcü niet wil uit geloofsovertuiging, maar daar willen we ook respect voor opbrengen", zei hij na het duel met AZ.

Feyenoord
Lees ook:
Feyenoord stoot AZ van koppositie na zege in Alkmaar

Trainer Arne Slot noemde het gesprek dat hij had met Kökcü over het niet dragen van de regenboog-aanvoerdersband 'moeilijk'. Kokcü was zo stellig, dat hij niet te overtuigen was, zei Slot.

Wel respect, geen band

"Als iemand zo sterk is in zijn geloofsovertuiging kun je argumenten inbrengen, maar dan is het ook geen gesprek dat heel lang duurt. Het is voor hem duidelijk hoe hij ermee wil omgaan. Hij heeft meerdere keren gezegd dat hij respect heeft voor iedereen in de lhbti+-samenleving, maar dat hij het met zijn geloof niet kan uitdragen."

Alle aanvoerders in het betaalde voetbal hadden de speciale regenboogband de afgelopen jaren ook al om naar aanleiding van International Coming Out Day.