Ga naar de inhoud
Paar mooie dagen

Zon, regen en bewolking: typisch herfstweer op komst

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Voor kinderen in het noorden van het land is de herfstvakantie begonnen. Als ze willen buitenspelen, kunnen ze dat het beste dinsdag en woensdag doen. Dat worden mooie dagen, de rest van de week is het erg wisselvallig.

Het leek er in eerste instantie op dat morgen een warme dag zou worden, vertelt Leander de Wit, meteoroloog bij Buienradar. Maar de verwachtingen zijn iets veranderd. Het warmtefront waarop was gerekend, bereikt alleen het uiterste zuiden van het land. In Zuid-Limburg kan het morgen 21 graden worden. 

In de rest van het land komt het kwik niet boven de 17 graden uit. In het hele land is het overwegend bewolkt en vanaf het eind van de ochtend trekken er buien over het land. In Zuid-Limburg kan dan zelfs een kleine onweersbui vallen.

Winterjas
Lees ook:
Winterjas uit, misschien zelfs korte broek aan: het wordt flink warm

Dinsdag ziet het er een stuk beter uit. Het is niet echt kortebroekenweer, maar met een graad of 17 en veel ruimte voor de zon wordt het aangenaam. In Zuid-Limburg is opnieuw een kleine kans op een bui in de ochtend. Verder blijft het in het hele land droog. 

Ook woensdag is er veel ruimte voor de zon, maar wordt het wel iets frisser. De maximumtemperatuur ligt in het hele land op 15 graden.

Donderdag verandert het weerbeeld. Waar de dag nog enigszins hoopvol begint met wat zon, krijgen we in de middag te maken met bewolking en regen. Volgens De Wit is dit dan ook de start van een aantal dagen flink wisselvallig weer met regelmatig wat neerslag.

Vrijdag en volgend weekend is er af en toe wat ruimte voor de zon. Maar over het algemeen is er veel bewolking en valt er regelmatig wat neerslag.