Ga naar de inhoud
Ongeregeldheden

Supporters FC Zürich botsen met politie, drie agenten lichtgewond

Beeld © Twitter

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd van PSV tegen FC Zürich was het onrustig op de Markt in Eindhoven. Supporters gooiden rond 17.00 uur onder meer met meubilair van horecagelegenheden en zochten de confrontatie met de politie.

Aanhangers van de Zwitserse club gooien met stoelen naar de ME, is onder andere te zien op videobeelden.

Drie agenten raakten lichtgewond, meldde de politie. Vier supporters van FC Zürich zijn aangehouden voor openbare ordeverstoring.

De Mobiele Eenheid greep in en bracht de rust weer terug. Supporters van beide clubs werden gescheiden van elkaar naar het stadion begeleid. Een PSV-supporter werd tijdens de wedstrijd buiten het stadion aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

PSV won met 5-0

FC Zürich meldde op het officiële Twitterkanaal dat veel meegekomen fans van de Zwitserse club al voor het duel met PSV in de Europa League begon, besloten vanuit Eindhoven terug te reizen naar Zwitserland. "Vanwege incidenten die zich voor de wedstrijd hebben afgespeeld hebben de FCZ-fans besloten weer te vertrekken", aldus de mededeling van FC Zürich.

In het Philips Stadion in Eindhoven werd het 5-0 voor de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij. Een week eerder won PSV al met 5-1 in Zwitserland.