Ga naar de inhoud
Spreekrecht

Nabestaanden Carlo Heuvelman krijgen het woord in Mallorcazaak

Verdachten van de Mallorcazaak in de rechtbank in Lelystad. Beeld © ANP

Vandaag is de zevende zittingsdag in de Mallorcazaak. De nabestaanden van Carlo Heuvelman krijgen het woord. Zijn vader en moeder maken gebruik van het spreekrecht, evenals zijn vriendin. 

Vier vrienden van Heuvelman laten hun slachtofferverklaringen voorlezen door hun advocaat. 

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd vorig jaar op 14 juli kort na 02.00 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie op de boulevard van badplaats El Arenal op Mallorca. 

Diverse malen geschopt

Heuvelman belandde bewusteloos op straat voor café De Bierexpress, waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Hij overleed vier dagen later aan zijn verwondingen. Aan het fatale uitgaansgeweld ging een vechtpartij bij café De Zaak aan dezelfde boulevard vooraf, met slachtoffers uit een andere groep.

De ouders van Heuvelman, die de zittingen doorgaans via een videoverbinding volgen, reageerden eerder teleurgesteld op de ontkennende verklaringen die de negen Hilversumse verdachten van 19 en 20 jaar oud tot nu toe hebben afgelegd.

Verdachte
Lees ook
Verdachte Mallorca-zaak aangehouden in onderzoek naar cybercrime

'Niet eerlijk'

Geen van de drie hoofdverdachten en zes medeverdachten zegt Heuvelman te hebben gezien of aangeraakt.

"Mijn cliënten hebben vanaf het begin af aan gezegd dat ze de waarheid willen horen", zegt advocaat Edwin Bosch, de advocaat van de nabestaanden. "Het probleem van begin af aan is dat de verdachten niet eerlijk vertellen wat ze hebben gezien. Ze zeggen allemaal ‘we geven openheid van zaken’ en ‘oh wat is het erg voor de nabestaanden’. Maar op het moment dat het spannend wordt en het om Carlo gaat, heeft niemand iets gezien of iets gedaan met Carlo. En dat kan gewoon niet, omdat ze zelf zeggen dat ze de enige groep zijn die daar aanwezig was."

Het Openbaar Ministerie komt maandag met de strafeisen.

Hoofdverdachte
Lees ook
Hoofdverdachte Mallorcaproces: 'Ik heb Carlo niet geraakt'