Ga naar de inhoud
'Ondraaglijk verlies'

Nederlandse motorcoureur Victor Steeman (22) overleden na crash

Victor Steeman, hier tijdens een race in Italië vorig jaar juni, is op 22-jarige leeftijd overleden. Beeld © Getty Images

De Nederlandse motorcoureur Victor Steeman is gisteren op 22-jarige leeftijd overleden. Hij raakte afgelopen weekend betrokken bij een grote crash tijdens een race in Portugal en lag sindsdien in kritieke toestand in het ziekenhuis. 'Iets waar je altijd bang voor bent als ouder van een motorcoureur is nu gebeurd. Onze Victor kon zijn laatste race niet winnen', schrijft zijn familie in een verklaring.

WorldSBK, de organisator van het WK Superbike en de Supersport 300, de klasse waarin Victor Steeman actief was, meldde het overlijden van de Nederlandse motorcoureur gisteren. De 22-jarige coureur overleed in het ziekenhuis van het Portugese Faro.

Orgaandonor

Zaterdag crashte Steeman, waarna de race waar hij aan meedeed onmiddellijk werd stilgelegd. De coureur werd naast de baan verzorgd en naar het ziekenhuis gebracht. De hulp mocht niet baten, Steeman liep onder meer hoofdletsel op.

"Ondanks het ondraaglijke verlies en verdriet, willen we met veel trots delen dat onze held door zijn heengaan in staat was om vijf andere mensen te redden door de donatie van zijn organen", schrijft de familie van Steeman. "We willen iedereen bedanken die met ons meegeleefd heeft in de afgelopen dagen, we zullen Victor enorm missen."

Tweede in kampioenschap

Steeman maakte een sterk seizoen door in de FIM Supersport 300 en stond tweede in het kampioenschap. Hij won vier races en pakte drie keer poleposition.

Het circuit waar de fatale race plaatsvond, Autodromo Internacional do Algarve, betuigt medeleven met de familie van Steeman.