Ga naar de inhoud
Verwarring alom

Verstappen compleet verrast na race: 'Ben ik wereldkampioen?'

De verwarring was groot na de race, ook bij Max Verstappen Beeld © ANP

Verwarring alom na de Formule 1-race vanochtend in Japan. Was Verstappen nou wel of geen wereldkampioen? Zelf wist hij het ook even niet meer. "Ben ik het nou wel of niet?"

De Grote Prijs van Japan werd door regenval langdurig stilgelegd en vervolgens werd de race ingekort. Verstappen won met overmacht, maar kreeg hij hiervoor de volle punten of - door de kortere race - niet?

Waarom
Lees ook:
Waarom Verstappen tóch wereldkampioen is, ondanks ingekorte race

'Wat kan ik zeggen?'

Dat was de grote vraag toen Verstappen uit zijn wagen stapte. Tijdens zijn eerste interviews was hij nog nergens zeker van. Vlak daarna werd hij erop geattendeerd dat hij toch wereldkampioen zou zijn geworden. "Wat kan ik zeggen? Ongelooflijk natuurlijk", reageerde Verstappen, die daarna in de armen van zijn monteurs van Red Bull dook.

Verstappen
Lees ook:
Verstappen tot wereldkampioen gekroond na verwarrende GP Japan

Maar ook daarna ontstond er weer twijfel. "Ben ik het nou wel of niet?", zei Verstappen vlak voor de podiumceremonie tegen iemand van de organisatie.

Nadat de organisatie van de Formule 1 met het verlossende woord kwam, kon ook Verstappen opgelucht juichen. Op het podium reageerde Verstappen voor het eerst op de definitieve winst: "Het is heel gek. Ik heb allerlei emoties", zei hij nadat het Wilhelmus voor hem had geklonken.

'Zulke jaren heb je niet vaak'

"Eerst win ik de race. En daarna dus ook het kampioenschap. We hebben zo'n ongelooflijk jaar gehad. Dit hadden we na vorig seizoen nooit kunnen bedenken. Mijn eerste wereldtitel was heel emotioneel. Maar deze tweede is mooier, omdat we zoveel geweldige races hebben gereden. Dit is een heel speciaal jaar. Zulke jaren heb je niet vaak. Ik ben iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes zo dankbaar. Iedereen werkt zo hard om de auto sneller te maken."