Ga naar de inhoud
Auto ingenomen

Man meldt zich na aanrijding waarbij jongetje (6) zwaargewond raakte

Hulpverleners op de plaats van het ongeluk. Beeld © Marofer

Een 19-jarige man uit Den Haag is opgepakt op verdenking van het aanrijden van een 6-jarig jongetje maandagavond. Het kind raakte ernstig gewond en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De man heeft zichzelf gemeld.

De politie heeft in de Uitenhagestraat in Den Haag ook een auto in beslag genomen die mogelijk bij de aanrijding betrokken was. De auto wordt onderzocht.

Doorgereden

Het ongeluk gebeurde maandagavond rond 20.30 uur op de kruising van de Loosduinseweg en de Gaslaan in Den Haag. Een gezin stak de weg over bij een voetgangersoversteekplaats. De 6-jarige zoon van het gezin was bijna aan de overkant toen de bestuurder van een lichtkleurige auto hem aanreed. Deze zou door een rood verkeerslicht zijn gereden.

De automobilist minderde geen vaart en reed door. Het jongetje raakte ernstig gewond. Omroep West schrijft dat hij in coma wordt gehouden.

Jongetje
Lees ook:
Jongetje (6) in kritieke toestand na aanrijding, politie zoekt chauffeur

Het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak. Uit het eerste onderzoek naar de scherven op straat maakte de politie op dat de bestuurder waarschijnlijk in een lichtgrijze Toyota Yaris model 2002-2005 reed. Het voertuig zou door de aanrijding schade rechtsvoor hebben. De politie had mensen gevraagd contact op te nemen als ze dit type auto met schade in de omgeving hebben gezien.