Ga naar de inhoud
Dubbelzinnige tweet

Henk Krol, berucht om zijn gelukwensen, feliciteert Poetin met 70ste verjaardag

President Poetin (links) ontvangt van Henk Krol (rechts) een felicitatie. Beeld © AFP/ANP

Verbazing bij sommige twitteraars: Henk Krol feliciteerde vanochtend president Poetin met zijn zeventigste verjaardag. Maar wie Krols geschiedenis kent als het om felicitaties gaat, snapt de grap achter de tweet van Krol.

"Morgen, 7 oktober, wordt Vladimir Vladimirovitsj Poetin 70 jaar", twitterde Henk Krol, waarin hij Poetin ook tagde. En daarna: "De laatste jaren durf ik bijna niemand meer met zijn/haar verjaardag te feliciteren, maar voor Poetin maak ik graag een uitzondering."

Het leverde hem verbolgen reacties op. "Als je Poetin om welke reden dan ook waardeert, kun je beter naar Rusland emigreren." En ook: "Beetje vreemd, vindt u niet." 

Lachen

Maar de meeste volgers reageren lachend en complimenteus, want: de tweet van Krol bevat een dubbelzinnigheid. De ex-politicus ging namelijk een aantal keer in de fout, een paar jaar geleden, omdat hij verschillende mensen een felicitatie stuurde voor hun verjaardag terwijl ze al dood waren.

Zo stuurde Krol via Facebook een felicitatie naar schrijver Joost Zwagerman, maar die was toen al een paar maanden overleden. Amper een week later feliciteerde Krol weer iemand die niet meer leefde: hij stuurde naar horeceondernemer Chris van den Berg: "Maak van deze eerste koude maandag van dit seizoen een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag."

Op beide blunders kreeg Krol veel kritiek. Hij liet daarop weten dat hij in het vervolg beter zal opletten.

Defensie-experts:
Lees ook:
Defensie-experts: 'Poetin lijkt zijn pijlen nu meer op het Westen te richten'