Ga naar de inhoud
Achtste etage

Tientallen woningen ontruimd na brand in Haagse flat

Bewoners van de ontruimde woningen zijn elders opgevangen. Beeld © Regio15

Bij een brand in een flatgebouw in Den Haag zijn vannacht tientallen woningen ontruimd. De bewoner van de woning waar de brand uitbrak, heeft rook ingeademd en is met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak uit op een woning op de achtste etage van een woning aan de Loevesteinlaan in de Haagse wijk Morgenstond. De brandweer Haaglanden kreeg de melding om 00.15 uur. Omdat de uitslaande brand vanaf de straat moeilijk te bereiken was, liet de brandweer extra personeel en voertuigen komen. Rond 02.00 uur liet de brandweer weten dat de brand was geblust.

De brandweer besloot vervolgens tientallen woningen te ontruimen. De ontruimde woningen bevinden zich op de zevende, achtste en negende verdieping van het flatgebouw.

Oorzaak nog onbekend

De bewoners zijn opgevangen in een bus van vervoersmaatschappij HTM, zij kunnen hun woningen weer betreden zodra deze vrij van koolmonoxide worden verklaard door de brandweer. De bewoners van het brandadres kunnen niet terugkeren en worden tijdelijk elders gehuisvest.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bekijk ook: In badjas op straat: ontruimingen bij grote brand Wolvega

01:19
Een grote brand woedde vannacht in het centrum van het Friese Wolvega. Door de brand is een gaslek ontstaan. Zeker tien woningen werden ontruimd.