Ga naar de inhoud
Mogelijk nieuwe acties

Farmers Defence Force wijst gedwongen uitkopen boeren af

FDF-voorman Mark van den Oever. Beeld © ANP

"De onteigening van boeren moet van tafel. De gedwongen uitkoping laten wij niet gebeuren." Dat zei voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) na een bijeenkomst van de actiegroep in Nijkerk.

Farmers Defence Force: 'Bij onteigeningen zal je van ons horen'

01:00

De boeren willen eerst de ministerraad van 14 oktober afwachten. Als dan dit heikele punt niet wordt geschrapt, volgen acties. De boeren zijn alleen voor het vrijwillig laten uitkopen van boeren, en dan voor heel Nederland en niet alleen nabij natuurgebieden.

Boeren 'eisen daden'

Het bestuur van de actiegroep hield de vergadering om te polsen wat de leden vinden van het stikstofadvies van bemiddelaar Johan Remkes, dat gisteren werd gepresenteerd. Ruim twintig mensen waren bij het overleg aanwezig.

Remkes:
Lees ook:
Remkes: stikstofdoel 2030 blijft voor nu staan, gewraakt stikstofkaartje van tafel

Volgens Van den Oever overheerste het gevoel van onmacht, woede en frustratie. Zij hebben het gevoel dat er vooral veel wordt gepraat, maar de boeren 'eisen daden'. De komende tijd gaat FDF het zestig pagina's tellende advies verder bestuderen.

Teleurgesteld

Kippenboer Carla Evers bekeek de persconferentie van bemiddelaar Remkes. Mogelijk staat haar bedrijf op de lijst om te worden uitgekocht. Ze is teleurgesteld. "Ik had gehoopt dat we nu gingen samenwerken."

Kippenboer Carla over stikstofplannen: 'Tegen een zak geld zeg ik nee'

01:33