Ga naar de inhoud
Twee Nederlands omgekomen

Nederlands team bezig met terughalen slachtoffers busongeluk Ecuador

De bussen die met elkaar in aanrijding kwamen.

Een team van alarmcentrale Eurocross is druk bezig met het regelen van de terugreis voor de Nederlanders die zondag betrokken waren bij het dodelijke busongeluk in Ecuador.

Dat meldt een woordvoerder. Het gaat zowel om mensen die niet gewond zijn geraakt als om Nederlanders die inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen zijn. Het doel is om ze zoveel mogelijk 'samen' te laten reizen, aldus Eurocross.

Twee verpleegkundigen

Het team van Eurocross, bestaande uit twee verpleegkundigen en een hulpverlener die Spaans spreekt, kwam gisteravond rond 22.00 uur Nederlandse tijd aan in het Zuid-Amerikaanse land. Er is toen meteen gesproken met de Nederlanders.

"Het is onbekend op welke termijn we de thuisreis kunnen regelen. Zo zijn we aan het kijken naar de beschikbare tickets, maar er zijn ook andere factoren. Zoals of mensen hun reisdocumentatie nog wel hebben", legt de woordvoerder uit.

Twee Nederlands omgekomen

De 21 Nederlanders in de bus waren bezig aan een rondreis van reisorganisatie Djoser toen hun voertuig tussen Tena en Baeza op een andere bus botste. Hierbij kwamen twee Nederlanders om het leven, een vrouw van 74 jaar uit Haarlem en een man van 73 jaar uit Hilversum, en raakten meerdere mensen gewond.

Bus
Lees ook:
Bus met Nederlanders verongelukt in Ecuador: 2 doden, 3 zwaargewonden

Eén zwaargewond

Gisteren lagen nog zes Nederlanders in het ziekenhuis, onder wie één zwaargewonde. Gisteravond werd gemeld dat de toestand van deze persoon kritiek is. De woordvoerder kon hierover nog geen update geven.

De verwachting is dat er snel meer gewonden uit het ziekenhuis ontslagen zullen worden. De woordvoerder van Eurocross verwacht dat hier meer duidelijkheid over komt na overleg van het medische team met de lokale medische professionals.

'Enorm geschrokken'

Herman van der Velde, directeur en oprichter van Djoser, zei eerder geen woorden te hebben voor wat er is gebeurd. "We zijn allemaal enorm geschrokken."

Bron: RTL NIeuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore