Ga naar de inhoud
Door rood gereden

Jongetje (6) in kritieke toestand na aanrijding, politie zoekt chauffeur

Hulpverleners op de plaats van het ongeluk. Beeld © Marofer

Een 6-jarige jongen is gisteravond zwaargewond geraakt na een aanrijding in Den Haag, waarbij de automobilist eerst door rood zou zijn gereden en na het ongeluk is doorgereden. Het jongetje ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde gisteravond rond 20.30 uur op de kruising van de Loosduinseweg en de Gaslaan in Den Haag. Een gezin stak de weg over bij een voetgangersoversteekplaats. De 6-jarige zoon van het gezin was bijna aan de overkant toen de bestuurder van een lichtkleurige auto hem aanreed. Deze zou door een rood verkeerslicht zijn gereden.

Hard doorgereden

De bestuurder zou met dezelfde snelheid doorgereden zijn, zonder zijn snelheid te minderen. Omstanders hebben direct na de aanrijding 112 gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam was het slachtoffertje buiten bewustzijn. Personeel van een traumahelikopter en andere hulpdiensten hebben de zwaargewonde jongen eerste hulp verleend. Hij is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

In het programma Opsporing Verzocht zei de politie op zoek te zijn naar een lichtgrijze Toyota Yaris, een model uit de periode 2002-2005. De auto zou aan de rechter voorkant schade moeten hebben, onder meer aan de koplamp. De politie roept bedrijven en particulieren in de buurt van het ongeluk op camerabeelden te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore