Ga naar de inhoud
Wel veel wind

Winterjassen terug in de kast: hoge temperaturen, weinig neerslag

(Archieffoto) Beeld © ANP

De winterjas kan weer even terug in de kast. Na veel regen en lage temperaturen de laatste tijd kan het vandaag weleens 20 graden worden in het zuiden van het land. Morgen is zelfs de 22 graden haalbaar in Zuid-Limburg, zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.

Vandaag blijft het overal droog en liggen de temperaturen rond de 18 graden. In het zuiden van het land wordt het mogelijk zelfs 20 graden. Later op de avond neemt de bewolking toe vanuit het westen, met een kleine kans op een bui in het noordwesten. In de nacht koelt het af naar zo'n 11 graden. 

De woensdag begint erg zonnig. Gedurende de dag neemt vanuit het westen opnieuw de bewolking toe en die wordt steeds dikker. In het hele land wordt het tussen de 18 en 20 graden. De piek ligt mogelijk in Zuid-Limburg, waar de 22 graden bereikt kan worden. Aan de kust waait het wel flink, in het noordwesten mogelijk windkracht 7. 

Zonovergoten

De donderdag wordt een prachtige dag voor zonliefhebbers. Waar de temperatuur niet hoger uitkomt dan 18 graden, schijnt in het hele land die dag de zon. 

Vrijdag en zaterdag is er een kans op een kleine bui, wel blijft er ruimte voor de zon. In het weekend wordt het overdag zo'n 16 graden, een gemiddelde temperatuur voor deze tijd van het jaar. De wind is dan al wat meer gaan liggen en in de nacht koelt het flink af. 

De week blijft dus overwegend droog, wolken en zon wisselen elkaar af.

Bekijk ook: Het weerbericht van vandaag

01:22
Maurice Middendorp bespreekt het weerbericht van vandaag.
Mooie
Lees ook:
Mooie en droge najaarsweek op komst na uitzonderlijk regenachtige maand