Ga naar de inhoud
Vertrokken uit Rotterdam

'Transavia-vlucht maakt tussenlanding om ongecontroleerde passagier'

Vliegtuigen van Transavia in Rotterdam, ter illustratie. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Tobias Kleuver

Een Transavia-vlucht van Rotterdam naar het Spaanse Málaga heeft in Madrid een tussenlanding gemaakt. Dat gebeurde nadat een passagier langs de veiligheidscontrole was geglipt en zo ongecontroleerd aan boord kon stappen. Volgens andere passagiers zou de vrouw merkwaardig gedrag hebben vertoond. De Spaanse politie heeft haar van boord gehaald.

Dat bevestigen Transavia en de Koninklijke Marechaussee aan het AD

Volgens de krant zou de vrouw maandagmiddag op het vliegveld van Rotterdam op de noodknop hebben gedrukt toen haar tas gecontroleerd werd, waarna zij er door de chaos die ontstond in slaagde langs de beveiligingsmedewerkers te glippen.

Door Spaanse politie van boord gehaald

De marechaussee kwam erachter in welk vliegtuig de vrouw vervolgens was gestapt en seinde de gezagvoerder in. Het bleek te gaan om de Transavia-vlucht naar Malaga. De piloot maakte een tussenlanding in Madrid, waar de vrouw van boord werd gehaald. Meer informatie kon een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij niet aan de krant geven.

Opnieuw
Lees ook:
Opnieuw vliegtuigpassagier opgepakt om delen van crashfoto

Volgens passagiers aan boord zou de vrouw hebben gezegd dat zij met de ambassadeur wilde praten. Na de tussenstop kon het vliegtuig de reis richting Malaga later op de avond vervolgen.

Ook tussenstop naar Faro

Overigens maakte ook een Transavia-vlucht naar Faro een tussenstop, meldt het AD. De marechaussee zou zich in eerste instantie vergist hebben en meldde dat in dat toestel een passagier zat die er niet thuishoorde. Toen het toestel al in Bordeaux een tussenstop had gemaakt, bleek dat het om de andere Transavia-vlucht ging.

Bekijk ook: vliegtuig mist landingsbaan Montpellier en belandt in water

00:30
Door slechte weersomstandigheden heeft een vliegtuig vorige week de landingsbaan gemist in het Franse Montpellier.