Ga naar de inhoud
Maatregelen na ongeluk

Inspectie maakt afspraken met betrokkenen over veiligere bruine vloot

Het schip met de gebroken giek. Beeld © CAMJO media

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat scheepseigenaren van de bruine vloot voortaan tijdig informeren over de einddata van hun certificaten. Dit is een van de uitkomsten van een gesprek tussen schippers keuringsinstanties naar aanleiding van het tragische ongeluk eind augustus waar een 12-jarige om het leven kwam.

Een woordvoerster van de ILT laat weten dat de afspraken gaan over wat de verschillende partijen actief kunnen doen om het varen op deze schepen veiliger te maken. ''Daarbij gaat het bijvoorbeeld over het nog actiever delen en borgen van kennis bij zowel schippers als keuringsinstanties."

Inspectie
Lees ook:
Inspectie grijpt in na dodelijk ongeluk: vaarverbod voor 39 schepen bruine vloot

Nieuwe bijeenkomst

Vorige maand controleerde de ILT alle 250 schepen van de bruine vloot. Dit gebeurde vanwege het dodelijk ongeluk in augustus. Hierbij overleed een 12-jarig meisje uit Den Haag. De inspectie meldde in september dat 39 schepen een vaarverbod kregen omdat zij geen geldige papieren konden overleggen. Een aantal van deze schepen heeft dit inmiddels weer op orde. 

Ook zal nog voor het nieuwe vaarseizoen, dat begint in april, een nieuwe bijeenkomst worden gehouden. Het doel is om nog meer schippers te bereiken en de gemaakte afspraken te evalueren.

Bekijk ook: De rector van Tara's school vertelde geëmotioneerd over het ongeluk

02:34
'Erger dan dit kan niet', zei de rector in een persconferentie over het drama.