Ga naar de inhoud
Uit woning gesprongen

Man wekenlang gegijzeld en mishandeld in woning Den Haag

Het politiebureau Zuiderpark, waar de man naartoe is gelopen. Beeld © ANP / Roel Visser

Een 42-jarige man stapte op 8 september bij de bushalte van station Rotterdam Centraal bij drie mannen in de auto. Pas op 26 september werd hij weer gezien; toen meldde hij zich bij een politiebureau in Den Haag. Hij was ontsnapt uit een woning, vertelde hij daar.

De man is maandagochtend uit het raam van een woning op drie meter hoogte gesprongen en meldde zich rond 10.00 uur zwaargewond bij het politiebureau Zuiderpark in Den Haag.

Hij is meer dan twee weken lang vastgehouden in een woning in Den Haag. Daar is hij zo zwaar mishandeld dat hij er zwaargewond door raakte, meldt de politie vandaag. 

Niet in levensgevaar

Het is nog niet bekend waar hij precies werd vastgehouden, maar de politie denkt dat de woning ergens in de buurt Moerwijk-West staat, niet ver van het Zuiderpark. Dat is volgens een politiewoordvoerder uit onderzoek gebleken.

Of de man een bekende van justitie is en of hij de drie mannen in de auto kende, zegt de politie niet, ook niet waarom hij is gegijzeld. Ook is niet bekend of de drie mannen in de auto al zijn gearresteerd. Het slachtoffer komt uit Zuid-Amerika, maar de politie meldt niet uit welk land. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Jan
Lees ook:
Jan Kees zat urenlang vast tijdens de gijzeling: 'Vanaf boven konden we alles zien'