Ga naar de inhoud
Dierenleed

Jongeren voetballen met zes egels, vijf ervan zijn nu dood

Een van de egels waarmee gevoetbald is. Beeld © Stichting Dierenambulance de Waadhoeke

In het Friese Franeker heeft een groepje jongeren zes egels gebruikt als voetbal. Slechts één egel heeft het overleefd.

De stichting dierenambulance de Waadhoeke schrijft in een bericht dat een vrouw het zag gebeuren. De jongeren in kwestie gingen er toen snel vandoor.

"Ze heeft gered wat er nog te redden was. Maar helaas waren er van de zes egels nog maar twee over. Deze egels zijn overgebracht naar de Fûgelhelling in Ureterp om aan te sterken", aldus de dierenambulance.

"De twee egels die hier binnen zijn gekomen, zijn rond de 3 tot 4 weken oud", vertelt Hetty Sinnema, beheerder van het vogelasiel in Ureterp. "Ze zijn heel klein en licht. De kleinste is minder dan 150 gram, de andere ongeveer 240 gram. Pas bij minimaal 500 gram zijn ze sterk genoeg om zelfstandig te overleven in de natuur."

Afhankelijk van hun moeder

De diertjes zijn zo klein dat ze nog afhankelijk zijn van hun moeder. "Een van de twee egels die is binnengekomen, hebben we moeten euthanaseren. De verwondingen, onder meer aan een poot, waren te ernstig."

De kleinste egel doet het goed, die gaat het volgens Sinnema wel redden. "De egel heeft wat bloeduitstortingen en bultjes, maar ik heb goede hoop dat deze egel het overleeft."

Egel
Lees ook:
Egel in de tuin? Dit moet je wel én niet doen