Ga naar de inhoud
RTL Nieuwspanel

Opiniepeiler Gijs Rademaker stapt over naar RTL

Gijs Rademaker Beeld © RTL Nederland

Gijs Rademaker stapt over van EenVandaag (AvroTros) naar RTL. Hij gaat aan de slag als opiniepeiler en presentator van het RTL Nieuwspanel, dat begin volgend jaar van start gaat. Daarnaast zal Rademaker vaker te zijn zien als vaste gast bij de RTL Late Night-talkshows om 'het sentiment van de samenleving te duiden'.

RTL is blij met de komst van Rademaker, zegt directeur content Peter van der Vorst. "Met alles wat er gebeurt in onze samenleving is het waardevol en belangrijk om te weten hoe Nederlanders denken en wat hen bezighoudt. Via het nieuwe RTL Nieuwspanel kunnen we onder leiding van Gijs dat gesprek met de kijker over tal van onderwerpen dagelijks gaan voeren."

'Dichter bij de kijker'

Rademaker (44) heeft de afgelopen jaren bewezen, zegt Van der Vorst, 'dat hij op een toegankelijke en positieve wijze kan duiden wat er speelt in Nederland'. Hoofdredacteur Ilse Openneer van RTL Nieuws zegt dat met de komst van Rademaker 'de juiste ervaring en expertise' wordt binnengehaald 'om nóg dichter bij onze kijker te komen staan'.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

RTL Nieuws is 'een instituut met een ijzersterke journalistieke reputatie én oog voor wat speelt bij mensen in het land', zegt Rademaker over zijn overstap. "In deze moeilijke tijd vol crises en politieke tegenstellingen blijft het belangrijk om te kunnen peilen hoe Nederlanders denken over wat er speelt in de samenleving. Ik kijk ernaar uit om dat de komende jaren bij RTL te gaan doen en me daarnaast ook op andere vlakken te ontwikkelen."

Bijzondere dinosauriërs

Hij krijgt bij RTL ruimte voor andere programma's. Zo gaat hij voor Videoland in de Verenigde Staten een reeks documentaires maken met Maarten van Rossem, een 'wonderlijke zoektocht naar bijzondere dinosauriërs'.