Ga naar de inhoud
Na interview

Premier Rutte praat met boze boeren die bij Catshuis demonstreren

Premier Mark Rutte buiten met de boze boeren. Beeld © Regio 15

Enkele boze boeren zijn gisteravond met tractoren naar Den Haag gekomen terwijl Mark Rutte een zeldzaam interview vanuit het Catshuis gaf. De politie hield de demonstranten in de buurt van de ambtswoning van de premier tegen. Even later is Rutte wel naar buiten gekomen om met de boze boeren te praten.

Op beelden van lokale media is te zien dat de politie de boeren gisteravond bij het World Forum heeft tegengehouden. Dat ligt vlakbij het Catshuis in Den Haag, de ambtswoning van premier Rutte waar hij een zeldzaam interview gaf over de problemen in Nederland.

'Goed dat we hier zitten'

In het interview gaf Rutte toe dat de kritiek die hij kreeg omdat hij 'onzichtbaar' was, terecht was. Nu wil Rutte zich meer laten zien. "Daarom is het zo goed dat we hier zitten", zei hij tegen interviewer Sven Kockelmann.

Rutte
Lees ook:
Rutte in interview: kritiek dat ik 'onzichtbaar' was, meestal terecht

Even later, toen het interview was afgelopen, ging Rutte buiten in de regen in gesprek met de boze boeren. Zij kregen de kans hun onvrede uit te spreken, schrijft Regio 15, die daarbij aanwezig was. Wat er precies besproken is wordt niet duidelijk. 

Te voet naar Catshuis

De politie was eerder op de avond al met de boeren in gesprek gegaan en stond toe dat zij te voet verder gingen naar het Catshuis.

Op beelden van Regio 15 is te zien dat het maar om een klein groepje boeren gaat. De laatste keer dat er boeren in Den Haag kwamen protesteren, was op Prinsjesdag. Ook toen werden zij door de politie tegengehouden.