Ga naar de inhoud
Weerloos kind

Celstraf voor man die zoontje van eerste verdieping flat gooide

De flat aan de Fresiastraat waar de peuter naar beneden werd gegooid. Beeld © Otto Goedhart

De rechtbank van Rotterdam heeft een 45-jarige man vandaag een gevangenisstraf van achttien maanden opgelegd, waarvan vier voorwaardelijk, omdat hij zijn zoontje van de eerste verdieping van een flat in Ridderkerk gooide. De rechtbank acht Mohamed el K. schuldig aan een poging tot zware mishandeling.

Het incident vond plaats op 5 januari 2019. Het jongetje was toen net een jaar oud. Hij heeft aan zijn val van minimaal vier meter hoog geen blijvend letsel overgehouden. Maar schadelijke effecten van het incident kunnen volgens de rechtbank op de langere termijn niet worden uitgesloten.

Contactverbod

In het vonnis spreekt de rechtbank van een zeer ernstig feit, omdat het kleine kind weerloos was. De verdachte 'heeft ervoor gezorgd dat zijn zoon op zijn minst een slechte start in het leven heeft gekregen en mogelijk de rest van zijn leven last zal hebben van het handelen van zijn vader'.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden 27 maanden cel geëist. De straf valt lager uit omdat de man is vrijgesproken van huiselijk geweld. El K. kreeg behalve de celstraf ook een contactverbod met moeder en kind opgelegd.

Kind
Lees ook:
Kind (1) van eerste etage gegooid: 'Ik durfde niet te kijken'