Ga naar de inhoud
Nieuw mannetje in groep

Leeuwin Tia (16) overleden na gevecht in dierentuin Emmen

Archieffoto van leeuwin Tia. Beeld © ANP

Treurig nieuws uit Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Een leeuwin genaamd Tia is daar in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Dat schrijft de dierentuin vandaag. Het dier raakte gewond tijdens een gevecht en overleed aan de gevolgen.

De 16-jarige Tia is waarschijnlijk aangevallen door een nieuw mannetje in de leeuwengroep genaamd Jafar. Hij is vorige maand vanuit Frankrijk naar Emmen verhuisd. De dierentuin was druk bezig om het nieuwe mannetje rustig in de groep te introduceren.

Een tijdrovende klus die volgens de dierentuin niet zonder risico's is, zo blijkt ook nu. Ondanks de inspanningen is het toch mis gegaan. "Belangrijk is namelijk dat een nieuwe man zijn leiderschap opeist, wat bij leeuwen altijd met de nodige schermutselingen gepaard gaat", schrijft Wildlands Adventure Zoo.

Tijger
Lees nu:
Tijger in Amerikaanse dierentuin overleden aan corona

Tia en Jafar konden het nog niet enorm goed met elkaar vinden, mede omdat de leeuwin bij de vrouwtjes het hoogst in de rang was.

Dierenverzorgers vonden het dode dier zondagochtend in het buitenverblijf. Het is niet duidelijk hoe het gevecht precies is ontstaan, camerabeelden laten dat niet zien.

Bekijk ook: Hond ontsnapt ternauwernood aan gorilla in dierentuin

00:49