Ga naar de inhoud
Festival Breda

Zes beveiligers verdacht van betrokkenheid bij dood Poolse man

De beveiligers en de Poolse man op het festival. Beeld © SQ Vision

Zes beveiligers worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 37-jarige Poolse man. De man werd vorige week zaterdag bij een evenement in Breda onwel nadat hij door beveiligers van het terrein was gezet, meldt de politie. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

De Poolse man zou op het festival Breda Barst voor overlast hebben gezorgd en werd van het terrein verwijderd. Daarbij verzette de man zich waardoor de beveiliging hem onder controle probeerde te houden tot de politie aankwam, stelt de politie. Agenten zagen dat de man niet meer ademde en begonnen hem te reanimeren.

"Hij is daarna in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis vervoerd", vertelt een woordvoerder. "Daar is hij overleden."

Op vrije voeten

Omdat het niet duidelijk is hoe het kwam dat de man onwel is geworden, worden in totaal zes beveiligers verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de man. "Vier van hen, in de leeftijd tussen 19 en 59 en komende uit Roosendaal, Breda, Dongen en Tilburg, zijn kort na het incident aangehouden."

Hoge
Lees ook:
Hoge Raad bevestigt: nekklem op Mitch Henriquez 'niet proportioneel', agent blijft bestraft

Die vier zitten niet meer vast, maar blijven wel verdachte. Twee andere beveiligers worden later verhoord als verdachte.

Het onderzoek naar de doodsoorzaak, bepaalt uiteindelijk waarvan de beveiligers verdacht worden, zegt een woordvoerder. Ook zijn er getuigenverklaringen opgenomen en worden er camerabeelden onderzocht. Ook wordt onderzocht welke overlast de Poolse man veroorzaakt heeft.