Ga naar de inhoud
Veel jongeren na kermis

Trein met honderden passagiers ontspoord bij Weert

ProRail-medewerkers bij de ontspoorde trein. Beeld © Track88

Tussen het Limburgse Weert en Haelen is vannacht een intercity met aan boord 250 passagiers ontspoord. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Veel passagiers waren jongeren die de kermis in Weert hadden bezocht.

De NS meldt dat de reizigers met een vervangende trein naar Susteren zijn gebracht, ten zuiden van Roermond. Daar stonden bussen klaar. Een NS-woordvoerder zei dat het de bedoeling was dat iedereen vannacht nog op de plaats van bestemming zou arriveren.

Het voorste deel van de trein is ontspoord. Dat treinstel staat nog wel rechtop, wat ook te zien is op beelden van lokale media.

Tussen de rails lagen losse spoorstaven, is te zien op foto's van persfotografen. Of dat de oorzaak is geweest van de ontsporing moet onderzoek uitwijzen.

Hulpdiensten

Toegesnelde hulpdiensten meldden in eerste instantie dat 500 passagiers zaten. Dat bleek achteraf een onnauwkeurige schatting, stelt ProRail. De hoofdconducteur is na de ontsporing door de trein gelopen en telde volgens een NS-woordvoerder zo'n 250 passagiers. De NS-medewerker constateerde ook dat niemand gewond was geraakt.

Door de ontspoorde trein strandde ook de trein in de tegenovergestelde richting, meldt de NS-woordvoerder. Aan boord van die trein zaten vijftien passagiers. Zij zijn per bus naar Eindhoven gebracht.

Komende uren geen treinen

De NS verwacht dat vandaag tot 18.00 uur geen treinverkeer mogelijk is tussen Weert en Roermond vanwege de ontspoorde trein. De dienstregeling wordt aangepast. ProRail kon nog weinig zeggen over de duur van de bergingswerkzaamheden en meldde vanochtend vroeg dat er 'de komende uren' zeker geen treinen rijden.  

Trein
Lees ook:
Trein rijdt weg zonder machinist en ontspoort in Italië