Ga naar de inhoud
Marktplaats

1300 euro kwijt door kommafout: Willy neemt advocaat in de arm

Willy maakte per ongeluk 1300 euro te veel over Beeld © Eigen foto

De Marktplaats-verkoper die het te veel overgemaakte geld van de 82-jarige Willy Janssen niet terugstortte, kan vandaag een aangetekende brief verwachten. Dochter Ellen heeft een advocaat in de arm genomen. "De mevrouw moet het geld terugstorten, anders gaan we een proces voeren." Door een kommafout maakte Willy tijdens de transactie per ongeluk 1300 euro te veel over.

Namens haar moeder vertelde dochter Ellen Kiers gisteren het verhaal van de pijnlijke boeking. Willy stuitte op Marktplaats op een leuk hoedje met een bloem, maar maakte per ongeluk 1325 euro over aan de verkoper in plaats van 13,25 euro.

De verkoper boekte het bedrag niet terug en verdween van de aardbodem. En dus is de 82-jarige Willy ruim 1300 euro kwijt. "Onverteerbaar, je staat echt machteloos", zei dochter Ellen erover. Via de bank kreeg ze de gegevens van de verkoper, maar dat leverde niks op.

Overweldigende reacties

De telefoon van Ellen stond na het vertellen van het verhaal de hele dag roodgloeiend. "Ik kan het niet eens navertellen, de reacties waren overweldigend", vertelt ze vandaag aan RTL Nieuws. "Mensen die willen helpen en geld willen geven, mensen die heel erg meeleven, juristen die hulp aanbieden..."

"We hadden door deze verkoper zoiets van: wat zijn er toch slechte mensen. Maar na gisteren hebben we gevoeld dat er ook ontzettend veel lieve mensen zijn."

Door
Lees ook:
Door een kommafout op Marktplaats is Willy 1300 euro kwijt: 'Je staat machteloos'

Meerdere mensen boden geld aan, maar die personen heeft Ellen vriendelijk bedankt. "We gaan het eerst met een advocaat proberen." Ook die bood aan om te helpen. "Als het goed is krijgt mevrouw vandaag een aangetekende brief waarin ze wordt gesommeerd voor een bepaalde datum het geld terug te storten."

Dat sommeren gebeurt op grond van het niet terugbetalen van een onverschuldigde betaling. Hier kun je een beroep op doen als je geld aan iemand hebt gegeven zonder dat daar een reden voor betaling voor was, zoals een koopovereenkomst.

Proces voeren

Ondanks alle media-aandacht heeft Ellen van verkoper 'C' zelf nog niks vernomen. "Het telefoonnummer wordt niet opgenomen, die zal wel nattigheid voelen", denkt Ellen. En als het geld niet wordt teruggestort? "Ik neem aan dat we dan een proces gaan voeren." Maar ze hoopt dat de verkoper deze week dan toch eindelijk zelf het geld overmaakt naar haar moeder.