Ga naar de inhoud
Op klomphoogte

Voor 't eerst dit najaar vorst aan de grond: -1,8 in Eelde

Ingezonden foto van de opkomende zon in de buurt van Leerdam. Beeld © Jan Horde (via Buienradar)

Voor het eerst dit najaar heeft het aan de grond gevroren. Op meetpunt Eelde in Drenthe daalde de temperatuur aan de grond afgelopen nacht naar -1,8 graden. Hoewel de ochtend koud van start ging, belooft het een zonnige en redelijk warme dag te worden.

Op onderstaande kaart van Buienradar is goed te zien wat vanochtend de koudste plekken van het land waren: in het oosten en noorden van het land.

Ook op het meetpunt bij Enschede kwam het tot vorst aan de grond. Hier werd het op 10 centimeter hoogte, ook wel klomphoogte genoemd, -1 graden.

De zon doet goede zaken

Dankzij een naar het oosten verplaatsend hogedrukgebied doet zowel vandaag als morgen de zon goede zaken, meldt Buienradar. Bovendien blijft het vrijwel overal droog. vandaag en morgen wordt het 18 graden; de nachten verlopen vrij koud. Er staat weinig wind.

Na morgen neemt de kans op een enkele bui toe, maar de zon laat zich ook nu en dan zien. De middagtemperaturen schommelen rond het gemiddelde. "Na het weekeinde koelt het duidelijk af en neemt de kans op regen of buien toe."

Bekijk hier de actuele grondtemperaturenkaart: