Ga naar de inhoud
In Overijssel

Dertig bekeuringen na boerenprotest op A1

De demonstranten waren 'Prinsjesdag aan het vieren'. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / GinoPress

Een aantal boeren heeft gisteravond op de A1 bij het Overijsselse Holten een protestactie tegen het stikstofbeleid gehouden. Ze staken banden en hout in brand, waardoor de afslag richting Markelo tijdelijk werd afgesloten. De politie deelde aan zo'n dertig mensen een bekeuring uit.

Volgens een woordvoerster van de politie waren de actievoerders met zo'n vijftien trekkers naar de A1 gekomen om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Hoewel het niet druk was op de weg, veroorzaakte de actie wel hinder voor automobilisten omdat ze snelheid moesten minderen.

Rond 23.30 uur meldde de politie op Twitter dat de protestactie was beëindigd en dat de brandjes waren geblust. Prinsjesdag begon 's ochtends vroeg ook met een boerendemonstratie. Trekkers waren op weg naar Den Haag. Hoe dat eraan toe ging zie je in deze video: 

Politie houdt groepjes boeren bij Den Haag tegen

00:51
Enkele tientallen boeren hebben gisterochtend geprobeerd met hun trekkers het centrum van Den Haag te bereiken. De meeste zijn door de politie tegengehouden. Een aantal bereikte wel de rand van het centrum en is daar gestopt.