Ga naar de inhoud
Belediging en negeren noodbevel

Vijf arrestaties bij Prinsjesdag, zes trekkers in beslag genomen

Agenten nemen een trekker in beslag. Beeld © ANP

De politie in Den Haag heeft vandaag, tijdens Prinsjesdag, 5 mensen aangehouden. Ze hebben zich volgens de politie schuldig gemaakt aan belediging, ze luisterden niet naar het bevel van een agent of ze weigerden zich te identificeren. Ook zijn zes trekkers in beslag genomen.

Vijf bestuurders hadden zich niet gehouden aan het noodbevel om niet naar het centrum van Den Haag te rijden. De bestuurder op de zesde tractor reed volgens de politie gevaarlijk en krijgt daarom een proces-verbaal. Dat meldt de politie via Twitter.

De eigenaren van de trekkers kunnen hun voertuig in de loop van vandaag ophalen, maar moeten dan wel direct vertrekken uit Den Haag.

Noodbevel

Boeren mochten zich niet op hun tractoren in de stad vertonen, besliste burgemeester Jan van Zanen eerder vandaag via een noodbevel. Hij wilde geen ordeverstoringen, zeker niet nu voor het eerst in drie jaar weer publiek welkom is op Prinsjesdag.

De politie laadde de trekkers vanochtend vroeg op een oplegger en voerde ze af. Er was ook een legervoertuig aanwezig om de tractoren mee weg te voeren. Bekijk hier de beelden:

Politie houdt groepjes boeren bij Den Haag tegen

00:51
Prinsjesdag:
Lees ook:
Prinsjesdag: dit zijn de belangrijkste kabinetsmaatregelen op een rij