Ga naar de inhoud
Bevestigd door ministerie

27-jarige Nederlander gesneuveld aan Oekraïens front

Oekraïense soldaten aan het front. Beeld © AFP

In Oekraïne is deze week een Nederlander aan het front om het leven gekomen. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan RTL Nieuws.

"Een 27-jarige Nederlandse man die naar Oekraïne is afgereisd om mee te vechten aan Oekraïense kant is overleden. We hebben contact met de familie", zegt een woordvoerder. Over de identiteit van het slachtoffer wil het ministerie geen mededelingen doen.

Nog veel onduidelijk

Het is nog niet duidelijk hoe de man is gesneuveld. Ook de plaats waar hij is overleden en op welke dag dat was, is niet bekendgemaakt.  

Eerder dit jaar sneuvelde de 55-jarige Nederlander Ron Vogelaar bij gevechtshandelingen in Oekraïne. Hij zou op 4 mei zijn omgekomen bij gevechten in de buurt van de Oekraïense plaats Molodova.

Bekijk ook - Nataliia na vijf maanden weer thuis in verwoest Oekraïens stadje: 'Ik huil niet hoor'

02:56
Gespannen kijkt Nataliia uit het raam van de treincoupé. Na vijf maanden keert ze terug naar huis in het Oost-Oekraïense Balaklija. Of dat huis er nog staat, weet Nataliia niet. Want sinds het begin van de oorlog, was de stad in Russische handen.

Het is onduidelijk hoeveel Nederlanders er momenteel meevechten in de oorlog met Rusland. "Nederlanders melden zich in principe niet bij het ministerie, dus we hebben daar geen overzicht van", zegt de woordvoerder van Buitenlandse Zaken.