Ga naar de inhoud
Herfstig

Kouderecord, maar later deze week richting 20 graden

De winterjassen waren de afgelopen dagen wel weer nodig. Beeld © ANP Foto

Het was zondag officieel de koudste 18 september ooit gemeten. De maximumtemperatuur in De Bilt bleef steken op 13,3 graden. Het oude record uit 1962 stond op 13,5 graden. Komende week ziet er weer wat warmer uit.

Op een paar plekken in het oosten van het land kwam de maximumtemperatuur zondag nog lager uit. Zo bleef het in Enschede slechts 12,1 graden. 

Ook warmterecords

De zon was nauwelijks te zien in De Bilt en in de middag regende het haast onophoudelijk. Daardoor werd de maximumtemperatuur al om 12.40 uur bereikt. Daarna koelde het gestaag af naar zo'n 11,3 graden. De vorige keer dat een landelijk kouderecord werd neergezet was op 6 oktober 2019. 

Dit jaar kwam het al wel tot vier warmterecords. De laatste keer dat in De Bilt 15 graden niet werd gehaald was op 30 mei. Sindsdien kwam de temperatuur 110 dagen lang boven 15 graden uit.

Dit is de temperatuur nu bij jou in de buurt:

Behalve de kou, was het de afgelopen dagen ook behoorlijk regenachtig. Ook maandag vallen er nog een paar buien, maar de rest van de week is het veelal droog weer, meldt Buienradar

Zonneschijn en bewolking

Na een frisse nacht met minima variërend van 12 graden langs de kust tot lokaal 6 graden in het zuidoosten van het land, wisselen morgen zonneschijn en bewolking elkaar af. Het wordt ‘s middags ongeveer 16 graden.

Na maandag is het vrijwel droog en schijnt af en toe de zon. De temperatuur klimt naar 19 graden op donderdag.