Team Williams 'logische stap'

F1-coureur Nyck de Vries druk in gesprek: 'Nog geen garantie op een stoeltje'

18 september 2022 07:34 Aangepast: 18 september 2022 07:40
De auto's van Max Verstappen (l) en Nyck de Vries Beeld © ANP

De kans is groot dat Nyck de Vries na zijn uitstekende debuut op het circuit van Monza een permanente plek krijgt toegewezen in een Formule 1-team. Al temperde hij gisteravond in de talkshow Humberto Op Zaterdag de verwachtingen.

Presentator Tan blikte met hem terug op afgelopen week. Het weekend was 'natuurlijk fantastisch' en 'is in een flits voorbijgegaan', zei De Vries vanuit Monaco. "Een soort van droom die toch wel uit is gekomen en succesvol heb mogen afronden dat weekend. Wat daar is gebeurt, kon ik mij haast niet voorstellen."

De afgelopen week ging het direct al weer over zijn toekomst. Of hij nu in een positie zit dat hij teams voor het uitzoeken heeft, betwijfelt hij. "Ik weet niet of ik in zo'n luxe situatie zit dat ik kan kiezen. Ik denk dat het grotendeels buiten mijn macht omgaat. Ik ben natuurlijk al lange tijd met Williams in gesprek. Daar heb ik toevallig ook mijn debuut mogen maken afgelopen weekend. Dat zou een logische stap zijn."

Alpine en AlphaTauri

Naast Williams is De Vries ook in gesprek met het team Alpine. Aankomende week gaat hij testen in Boedapest. "En zoals in de media al was opgevallen was ik in Oostenrijk om Marko te ontmoeten en het over de toekomst te hebben." Hij heeft het dan over het team van AlphaTauri.

"Waar ik ook een permanent stoeltje zou kunnen bewerkstelligen, daar zou ik zeer content en happy mee zijn. We moeten kijken hoe het zich de komende dagen en weken gaat ontwikkelen."

Verzekerd van een plekje is hij vooralsnog niet. "Nee, helaas kan ik dat niet verzekeren", zei hij in de talkshow via een videoverbinding. "Omdat in deze wereld niet alles om prestatie draait. Gelukkig is er nu wel een momentum en plek op the grid. Dus er zijn kansen en mogelijkheden. Dat wil alleen geen garantie op een stoeltje geven, dus daar zijn we nog niet."

Bekijk hieronder het hele gesprek met Humberto Tan.

Nyck de Vries is de meest gewilde coureur in het Formule 1-circus. Afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Monza was zijn debuut. Bij zijn eerste race in de Formule 1 haalde hij direct punten én werd hij driver of the day.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore