Ga naar de inhoud
niet zo'n klein probleem

Optreden Lil Kleine na ophef geannuleerd door Rotterdams festival

Lil Kleine Beeld © ANP

Lil Kleine (27) staat niet meer in de line-up van het Rotterdamse festival TIKTAK. Eerder deze week ontstond er veel ophef toen het festival de rapper aankondigde.

"Ons festival staat voor inclusie en wij willen een positieve ervaring bieden aan al onze bezoekers"

Lil Kleine zou dit weekend voor het eerst optreden in Nederland sinds hij begin dit jaar werd veroordeeld en daarna opnieuw aangeklaagd werd voor mishandeling. De aankondiging leidde online tot veel boze reacties en daarom onderneemt het festival nu actie.

'Als organisatie van TIKTAK ligt onze focus op de muziek. Dit was de reden om de artiest Lil Kleine toe te voegen aan de line-up. In overleg met alle betrokken partijen hebben wij besloten dat Lil Kleine morgen niet zal optreden op het TIKTAK-festival. Ons festival staat voor inclusie en wij willen een positieve ervaring bieden aan al onze bezoekers', laat de organisatie weten via Instagram.

Geen
Lees ook:
Geen extra maatregelen bij optreden Lil Kleine in Rotterdam

De afgelopen periode trad Lil Kleine alleen sporadisch op in het buitenland. De rapper trok zich terug toen in februari een video uitlekte waarop te zien was dat hij het hoofd van zijn inmiddels ex-verloofde Jaimie Vaes tussen een autodeur had geklemd. Hij werd opgepakt en Jaimie deed later aangifte tegen hem. De rapper vertrok kort nadat hij weer op vrije voeten was gekomen tijdelijk naar Thailand. In een video op Instagram vertelde hij dat hij daar 'professionele hulp' had gezocht.

Comeback Lil Kleine maakt tongen los: 'Vriendendienst'

05:30
Lil
Lees ook:
Lil Kleine treedt voor het eerst in maanden weer op in Nederland