Ga naar de inhoud
Misbruikt en vermoord

Familie Gino 'boos en verdrietig' na confrontatie met verdachte Donny M.

De familie van Gino arriveert bij de rechtbank met T-shirts met daarop een foto van Gino.

De moeder en zussen van de vermoorde Gino (9) hebben een heftige zittingsdag achter de rug. Dat heeft hun woordvoerder Judy op het Veld laten weten. De familie is volgens haar boos en verdrietig. "Het is met geen pen te beschrijven."

De 22-jarige Donny M. stond voor de rechter in Maastricht in een eerste, niet-inhoudelijke zitting in de zaak. "Het was een eerste confrontatie met de verdachte", zegt de woordvoerder.

Gillen

De moeder van Gino begon te gillen toen het Openbaar Ministerie meldde waar M. precies voor wordt vervolgd, namelijk het ontvoeren, drugs toedienen, misbruiken, mishandelen en vervolgens vermoorden van het jongetje.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte bekent misbruik en doden Gino, emoties lopen hoog op in rechtszaal

Gino verdween 1 juni tijdens het buitenspelen in Kerkrade, zijn lichaam werd verpakt in vuilniszakken op 4 juni in Geleen gevonden. Dit was vlak bij de woning van M. De man heeft alles bekend.

De moeder werd de zaal uitgeleid na haar uitbarsting en besloot uit de rechtbank te vertrekken.

Donny M. bekent misbruiken en doden Gino: 'Wat ik heb gedaan, is afschuwelijk'

01:19
Donny M. bekende vandaag in de rechtszaal.

Op het Veld meldt dat ze hoopt dat de moeder een beetje tot rust kan komen en deze dag kan verwerken. "Hoe moeilijk het ook is." De zus van Gino schreeuwde aan het eind van de zitting naar de verdachte: "Ooit zal ik je hebben."

Pieter Baan Centrum

De verdachte wordt volgende maand opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). De volgende zitting in de zaak is op 5 december, dan gaat het opnieuw om een niet-inhoudelijke zittingsdag.