Ga naar de inhoud
Eerst overleg met nabestaanden

Politie probeert 'snel en secuur' onderzoek te doen in zaak-Sumanta

Mannen in witte pakken in het onderzoek naar de vermiste Sumanta Bansi Beeld © Lorenzo Derksen / Politie

Het onderzoek naar de vermissing van de studente Sumanta Bansi en de menselijke resten die zijn gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn is nog bezig. Het onderzoek moet uitwijzen of de gevonden menselijke resten van Sumanta zijn.

"Het onderzoek loopt nog volop. Dat proberen we uiteraard snel te doen en secuur. In goed overleg met de nabestaanden komen we pas met nieuws naar buiten als we dat overleg met de familie hebben gehad", is alles wat een woordvoerster van het Openbaar Ministerie erover kwijt wil. De ouders van Sumanta wonen in Suriname.

Menselijke
Lees ook:
Menselijke resten gevonden in zoektocht naar vermiste Sumanta Bansi

De 22-jarige student biomedische wetenschappen verdween in februari 2018 en is sindsdien spoorloos. Ze woonde destijds in Hoorn bij het gezin van Manodj B. (42), van wie ze op het moment van de verdwijning acht weken zwanger was. B. is in juli veroordeeld tot 15 jaar cel voor het doden van Sumanta en het wegmaken van haar lichaam.

Nieuwe informatie

B. ging in hoger beroep. Een gesprek met hem leverde nieuwe informatie op en leidde de politie naar de rand van het bedrijventerrein Hoorn 80, waar menselijke resten zijn gevonden.

Advocaat Maartje Schaap liet gisteren namens de familie weten aan RTL Boulevard dat de familie van Sumanta geschokt en verdrietig is. "Ze zijn enorm emotioneel. Al die jaren dat er geen duidelijkheid is en dan dit bericht, dat komt heel erg binnen. Voor hen is het nu afwachten of het om de resten van hun Sumanta gaat."