Ga naar de inhoud
Vermist sinds 2018

Moordzaak eindelijk afgerond: gevonden resten zijn van Sumanta Bansi

Forensisch experts aan het werk op de plek waar de resten werden gevonden Beeld © ANP

De menselijke resten die dinsdag werden gevonden in Hoorn, zijn inderdaad van de al jaren vermiste Sumanta Bansi. De toen 22-jarige studente verdween in 2018. Deze zomer werd een 42-jarige man, Manodj B., veroordeeld voor haar dood, maar het lichaam werd nooit gevonden.

Daar kwam dinsdag verandering in, toen B. de plek aanwees waar het lichaam was verstopt.  

Haar lichaam werd gevonden aan de rand van een bedrijventerrein in Hoorn. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft het geïdentificeerd en Openbaar Ministerie laat weten dat dat onderzoek bevestigd dat het inderdaad gaat om Sumanta Bansi.

Op het moment van haar verdwijning studeerde Sumanta biomedische wetenschappen. Ze woonde na haar overkomst uit Suriname in het bij het gezin van Manodj B.

Menselijke
Lees ook:
Menselijke resten gevonden in zoektocht naar vermiste Sumanta Bansi

De situatie zorgde voor grote spanningen en veel ruzies in het gezin. Bij een eerdere zwangerschap in september 2017 had Bansi onder druk van het gastgezin nog ingestemd met een abortus, maar nu was ze vastbesloten het kindje te houden. Daarop zou Manodj B. haar hebben vermoord, concludeerde de rechtbank deze zomer en veroordeelde hem tot 15 jaar cel.  

Talloze zoekacties naar de studente leverden niks op, maar in een afgeluisterd gesprek van Manodj met zijn broer Dennis, zou hij hebben gezegd: "Ik heb haar gewoon vermoord."