Ga naar de inhoud
Politie op landgoed

Inval bij villa Jumbobaas Frits van Eerd, 9 aanhoudingen in witwaszaak

Politiemannen op het landgoed. Beeld © SQ Vision

De politie en FIOD hebben een inval gedaan in een kapitale villa in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Het gaat om de woning van Jumbo-topman Frits van Eerd, meldt Omroep Brabant. Op meer plekken in het land zijn invallen gedaan in een witwasonderzoek.

In opdracht van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland vinden er 'zoekingen' plaats in Nederland, zegt een woordvoerster van het OM. Er zijn inmiddels negen aanhoudingen gedaan.

Verhuisdozen

Jumbo-topman Frits van Eerd is mogelijk een van de verdachten, maar dat is niet bevestigd. Een woordvoerder van Jumbo stelt dat het bedrijf een en ander aan het uitzoeken is en reageert verder nog niet.

Een verslaggever van Omroep Brabant zag vanochtend hoe verhuisdozen naar buiten werden gedragen bij de villa in Heeswijk-Dinther.

In een persbericht schrijft het OM dat er in Brabant, Groningen en Drenthe huizen en bedrijven worden doorzocht vandaag. 

Kijk ook: FIOD en politie op het landgoed in Heeswijk-Dinther

00:23

Btw-fraude, sponsorcontracten

Het maakt allemaal deel uit van een onderzoek van FIOD, politie, Functioneel Parket en het parket Noord-Nederland. Het witwassen zou gebeurd zijn via onroerend goedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.

Een man van 58 uit de gemeente Aa en Hunze wordt gezien als hoofdverdachte, als 'spin in het web'. De andere acht, onder wie dus mogelijk ook Van Eerd, wordt verweten dat zij in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij de fraude.