Ga naar de inhoud
Advocaat ingeschakeld

Ouders overleden baby Ter Apel willen rapport in handen krijgen

Beeld © ANP

De ouders van baby Sem, die in het aanmeldcentrum in Ter Apel overleed, willen het sectierapport in handen krijgen om de onderzoeksresultaten voor te leggen aan eigen experts. Omdat hen dat niet lukt, hebben ze een advocaat ingeschakeld.

Dat laat advocaat Richard Korver aan RTL Nieuws weten na berichtgeving van het AD. "De familie van de baby is nog steeds erg verdrietig. En ook teleurgesteld dat ze het rapport zelf niet hebben gekregen."

'Conclusie OM moeilijk te verteren'

Na het overlijden van baby Sem zou er onder meer sectie zijn gepleegd. De familie zou volgens advocaat Korver hebben gevraagd of zij dit sectierapport mochten hebben. "Dat is mijn cliënt geweigerd. Ze mogen het alleen inzien, maar niet zelf in handen krijgen", aldus Korver. "Mede daarom is de conclusie van het OM moeilijk te verteren."

OM:
Lees ook:
OM: geen strafrechtelijk onderzoek naar overleden baby Ter Apel

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 augustus overleed Sem in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het Openbaar Ministerie liet 2 september weten dat Sem niet door een misdrijf is overleden, er waren na uitgebreid onderzoek door onder meer de forensische opsporing en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) 'geen strafbare feiten' naar voren gekomen.

'Ze willen weten wat er is gebeurd'

Korver heeft vandaag bij verschillende partijen het verzoek neergelegd om alle beschikbare rapporten te krijgen. "Wij willen het zelf in handen hebben en het daarna voorleggen aan onze eigen experts. Dan kunnen wij daarna zelf een oordeel vellen of het hierbij gaat om een misdrijf of niet. De ouders willen weten wat er met hun kind is gebeurd, dat lijkt me meer dan logisch."

Bekijk ook: vrijdag sliepen nog 300 mensen buiten bij Ter Apel

00:51
"Dit veroorzaakt een hoop ellende. De mensen zijn erg koud, onderkoeld en nat. En daar wordt men niet vrolijker op."