Ga naar de inhoud
Zomer even voorbij

Herfstachtig weer in aantocht: 'Vandaag nog 25 graden, vrijdag 16'

Beeld © ANP

Houd je van zon en warmte? Geniet er dan nog maar even van. Het lijkt vandaag nog zomer, maar dat is daarna echt even voorbij.

Het koelt deze week namelijk steeds iets af, zegt meteoroloog Philippe Schambergen van Buienradar. "In de nacht van maandag op dinsdag komt er een koufront met koelere lucht over. Het gaat ook weer een beetje regenen en de temperatuur zakt tot een graad of 20." 

Wind blijft uit

Daar blijft het niet bij. Donderdag is het nog maximaal 18 graden en vrijdag nog 16. "Dat is ook de verwachting voor volgend weekend."

Hier
Lees ook:
Hier komt die typerende geur van regen vandaan

Richting het begin van de astronomische herfst (de meteorologische herfst begon al op 1 september) wordt het weerbeeld dus ook steeds meer herfstachtig. Er staan ook wat buien op de planning en ook de wind trekt wat aan, maar een echt herfststorm wordt zeker nog niet verwacht, zegt Schambergen.

Mist

Maar voor het zover is eerst nog twee dagen met zon. "In een groot deel van het land wordt het vandaag 24 tot 25 graden. In het noorden wordt het iets koeler en komen we rond de 22, 23 graden uit. Over het algemeen wordt het een prachtige najaarsdag."

Zo warm is het nu bij jou:

Gisterochtend was het ook weer even wennen voor veel automobilisten. Door de mist was het zicht op sommige plekken niet al te best. Het KNMI waarschuwde en gaf code geel af. 

Kan dus gevaarlijk zijn, die mist, maar het levert ook mooie plaatjes op:

 

Bekijk ook: in de herfst regent het altijd meer aan de kust

02:01
In deze video van vorig jaar leggen we uit dat het zeker niet overal evenveel regent.